Transport Online - Duitse douane vindt 2,5 miljoen smokkelsigaretten en 14 ton smokkeltabak in twee Oost-Europese vrachtwagens

Duitse douane vindt 2,5 miljoen smokkelsigaretten en 14 ton smokkeltabak in twee Oost-Europese vrachtwagens

Duitse douane vindt 2,5 miljoen smokkelsigaretten en 14 ton smokkeltabak in twee Oost-Europese vrachtwagens
26-02-2018 18:24 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

REGENSBURG(D) - De Duitse douane heeft in twee vrachtwagens uit Oost-Europa zo'n 2,5 miljoen smokkelsigaretten en 14 ton smokkeltabak aangetroffen tijdens een controle. Volgens de douane zou de belastingschade zo'n 700.000 euro zijn geweest.

Een vrachtwagen komende uit Tsjechië in de buurt van Waidhaus op de A6 trok de aandacht van de douanebambten. De vrachtwagen werd meegenomen naar een hal waar deze verder onderzocht werd. In de vrachtwagen zaten twee chauffeurs.

Met röntgenapparatuur vonden beambten onregelmatigheden in de carrosserie van de oplegger. Daarom openden de beambten de gordijnen en vonden een dubbele muur. In de gecreërde holte werden 250 dozen met in totaal 12.500 sloffen sigaretten gevonden van verschillende merken.

De smokkelwaar werd in beslag genomen en er is een onderzoekm gestart naar belastingontduiking. Op verzoek van de officier van justitie zitten de beider mannen vast.

Bij een tweede controle dezelfde dag vonden douaniers in Wernberg-Köblitz in totaal 14 ton onbelaste tabak in een Bulgaarse oplegger. Ook dit is in beslag genomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,901
Diesel1,531

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen