Clicky


Continental Cargo Carriers bestelt 75 nieuwe opleggers

Continental Cargo Carriers bestelt 75 nieuwe opleggers
26-02-2018 16:26 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

OOSTENDE - De transportsector krijgt tegenwoordig de ene uitdaging na de andere voor de voeten geworpen, desondanks ging Continental Cargo Carriers uit Oostende over tot de aankoop van 75 nieuwe trailers.

Continental Cargo Carriers beheert een vloot van 270 trailers die worden ingezet voor het transport van zowel volle ladingen als deelzendingen van het continent naar UK en vice versa. Ondanks de vele verschillende vraagstukken waarmee de sector krijgt af te rekenen, kijkt de transportfirma vol vertrouwen de toekomst tegemoet en investeerde in 75 nieuwe opleggers.

Die worden geleverd door Hoet Trailers uit Hooglede-Gits. Hoet Trailers is onafhankelijk constructeur van opleggers en opereert samen met zusterbedrijf TheTruckCompany onder het gekende logo van de bizon.

“Bij de keuze van de uitvoering werd heel nauwkeurig gelet op de robuustheid van het chassis, met een maximumgewicht van zeven ton”, zegt Kris Dobbelaere, CEO van Hoet Trailers.

“De opleggers hebben zowel aluminium kopspon als achterdeuren. Het chassis daarentegen is de heavy duty K.SCH-uitvoering van Kässbohrer, waarvoor wij exclusief invoerder zijn in België. Met ondersteunende chassis-traversen op heel korte afstand en een hardhouten vloer van 35mm dik behoort dit chassis tot de meest robuuste van de huidige markt.”

Niet toevallig koos Continental Cargo Carriers voor dit type oplegger.

“Bij de keuze van een oplegger houden wij immers vooral rekening met de schadegevoeligheid en degelijkheid”, zegt Marc Timmerman van Continental Cargo Carriers.

“Uit de verschillende types opleggers, werden wij toch vooral overtuigd door het K.SCH-chassis van Kässbohrer. De speciaal ontwikkelde ferry-bumper met gegalvaniseerde skids, die de schades moeten vermijden bij het in- en uitrijden van de ferry, is tevens een pluspunt”