Transport Online - Goedegebuure Transport begint bedrijf met spiksplinternieuwe DAF XF

Goedegebuure Transport begint bedrijf met spiksplinternieuwe DAF XF

Goedegebuure Transport begint bedrijf met spiksplinternieuwe DAF XF
26-02-2018 13:16 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

OUDE TONGE - DAF voldoet helemaal aan de eisen van het kersverse bedrijf Goedegebuure Transport in Oude Tonge. Oprichter John Goedegebuure heeft daarom een nieuwe XF 480 FTG met Super Space Cab aangeschaft. Hij gaat zelf met de truck rijden. Goedegebuure is al jaren gecharmeerd van de comfortabele, ruime cabine en het goede rijgedrag van de DAF XF.

En vanuit ondernemersoptiek gaven de goede prijs, het gunstige verbruik en de bijzonder fijne support van DAF en DAF-dealer Truckland Rotterdam de doorslag. De nieuwe aanwinst, met de cabine in de introductiekleur Jamaica Blue, is onlangs op feestelijke wijze afgeleverd in de showroom bij Truckland.

"Ik ben voor mijzelf begonnen, na twintig jaar als chauffeur in loondienst te hebben gewerkt", zegt Goedegebuure. "Die beslissing heb ik in nauwe samenspraak met mijn vrouw Betty genomen. Met haar vorm ik de V.O.F. DAF had al snel de voorkeur. Ik ben als chauffeur ooit begonnen op een DAF. Die beviel mij goed, vooral het comfort en de ruimte in de cabine. Ook de nieuwe XF valt daarmee op. Met de Super Space Cab is dit echt de ultieme chauffeurstruck en DAF zit ook prijstechnisch goed. Een factor waarop je als ondernemer natuurlijk let. Ook het verbruik is belangrijk. Ik kwam na een week demo rijden uit op ongeveer 1 liter op 3,8 kilometer. Dat is een heel gunstige score."

Verschuifbare schotel

Het werk bij Goedegebuure Transport bestaat voor 99 procent uit vervoer van containers voor Cargo Terminal Gadering BV tussen de Maasvlakte, Pernis en de haven van Antwerpen. De DAF XF 480 is uitgerust met een verschuifbare schotel. "Mede dankzij de voorloopas kan ik dus flexibel inspelen op het gewicht van de lading in de containers. Zo kan ik een ideale druk krijgen op de aangedreven as", aldus Goedegebuure.

"Ook heb ik aan de rechterzijde van het chassis een grotere brandstoftank – 800 liter – laten plaatsen en aan de linkerzijde een zo groot mogelijke opbergkist. Zowel tank als kist zijn tot aan de spatborden dichtgebouwd, omdat ik wel een beetje van show houdt. De DAF is verder aangekleed met extra’s, zoals luchthoorns, een lage zonneklep, traanplaat vlonder met slangenrek, extra verlichting en een speciale onderspoiler. Sjaak Kentie Truckspecials in Schoonhoven heeft de aanpassingen perfect verzorgd. De truck is voorzien van speciaal spuitwerk, uitgevoerd door Elenbaas in Poortvliet. Overigens allemaal in nauwe samenspraak met Truckland Rotterdam. De verkoper heeft mij enorm goed geadviseerd en geholpen."

Solide en sterk product

Het vertrouwen van John Goedegebuure in DAF en de DAF organisatie is groot. "Juist dat aspect is voor mij als beginnende ondernemer van ongekend groot belang. Het is een hele stap om voor jezelf te beginnen. Dan wil je op je truck en de service kunnen rekenen. Met de betrouwbaarheid zit het vast en zeker goed. Op dat punt heb ik zeer goede ervaringen met dit merk. Het is een solide en sterk product. De nieuwe XF rijdt nog beter, stiller en fijner. Dat komt zeer zeker ook door de fijne geautomatiseerde TraXon-versnellingsbak. Dat is in mijn beleving nu een van de fijnst schakelende transmissies van dit moment."

Opbouw op social media

Voor de volgers van DAF op de social media kanalen is de truck van Goedegebuure geen onbekende. De opbouw van de trekker is door DAF Trucks gevolgd. Het begon voor John en Betty Goedegebuure met een fabrieksbezoek op de dag dat hun truck gebouwd was. Vervolgens was te zien hoe Sjaak Kentie Truckspecials en Elenbaas de verdere opbouw ter hand namen. De aflevering in de showroom bij Truckland was een feest in aanwezigheid van van familie en vrienden van John en Betty. "Een idee waar Truckland mee kwam. Het maakt de samenwerking uniek’", aldus John en Betty.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,644
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions