Clicky


Vrachtwagenchauffeur te snel, met te weinig afstand en zonder schoenen onderweg

Vrachtwagenchauffeur te snel, met te weinig afstand en zonder schoenen onderweg
26-02-2018 10:08 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

AKEN(D) - De Duitse politie haalde dit afgelopen weekend een 25-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur van de weg die te snel reed en te weinig afstand hield op de Duitse A4. Tijdens de controle ontdekten de agenten eveneens dat de man zonder schoenen zijn vrachtwagen bestuurde.

Op de A4 ter hoogte van Aken reed de chauffeur met een zeer beperkte afstand op zijn voorligger en reed hij veel te snel. "Zelfs nadat agenten voor hem gingen rijden om hem te stoppen reed de chauffeur op slechts viier of vijf meter van onze auto", meldt een agent.

Toen de man gestopt was op een parkeerplaats zagen de agenten dat hij geen schoenen aan had. "Bij hard remmen zou hij nooit de benodigde kracht kunnen opbrengen en gemakkelijk van zijn rempedaal kunnen glijden. Dit is niet op een veilige manier je voertuig besturen", aldus de politie.

Bij het uitlkezen van de digitale tachograaf bleek dat de man de maximumsnelheid met 13 kilometer per uur had overschreden. 

De reactie van de chauffeur was dat "dit allemaal niet zo erg was".

Er is een onderzoek gestart naar een economisch delict en ter plaatse kon de man alvast 300 euro afrekenen. Voordat hij zijn rit voortzette moest hij eveneens zijn schoenen weer aantrekken.