Transport Online - 36 migranten opgepakt in Zeebrugge

36 migranten opgepakt in Zeebrugge

36 migranten opgepakt in Zeebrugge
23-02-2018 20:14 | België | auteur Redactie [FE]

ZEEBRUGGE(B) - Bij een politieactie donderdag 22 februari in de regio van Zeebrugge zijn in totaal 36 migranten opgepakt. Dat meldt de Belgische politie vandaag.

Aan de actie werkten in totaal 37 politieagenten mee. Ze werden bijgestaan door een hond en een drone. Ook de vreemdelingendienst speelde een rol.

In totaal werden 36 vluchtelingen opgepakt, waarvan er 20 beweren uit Algerije afkomstig te zijn. Andere migranten waren naar eigen zeggen afkomstig uit Libië, Palestina, Marokko, Syrië, Tunesië en Eritrea.

Tijdens de actie deden zich ook twee incidenten voor. In Blankenberge sloeg een migrant op de vlucht, waardoor een controleur van De Lijn lichte verwondingen opliep aan haar hand. Tegen een andere migrant liep nog een bevel tot gevangenneming. Hij werd naar de gevangenis overgebracht.

Gisterenochtend, nog voor de start van de actie, werden ook al vier migranten aangetroffen in een leegstaand pand. In de haven van Zeebrugge werden ten slotte twee Albanezen betrapt op het binnendringen van de haven. Ze bevonden zich op de terreinen van P&O Ferries.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions