Transport Online - Brabant sluit deur voor extra vakantievluchten

 


Brabant sluit deur voor extra vakantievluchten

Brabant sluit deur voor extra vakantievluchten
23-02-2018 11:31 | Algemeen | auteur ANP

DEN BOSCH - De provincie Noord-Brabant is niet van plan om vakantievluchten over te nemen als Schiphol in de knel komt door het uitstel van het besluit over de uitbreiding van Lelystad Airport. "We zullen daar heel erg tegen zijn'', waarschuwde de Brabantse VVD-gedeputeerde Christophe van der Maat vrijdag vanwege zorgen in de Provinciale Staten.

Schiphol is op zoek naar ruimte omdat de luchthaven het maximale aantal vliegbewegingen volgend jaar bereikt. De opening van Lelystad Airport op 1 april 2019 was een deel van de oplossing, maar vanwege hevig verzet in de omgeving werd een besluit daarover deze week een jaar uitgesteld.

Schiphol is samen met de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven aandeelhouder van Eindhoven Airport. De Brabantse gedeputeerde zegt dat het vliegveld in Eindhoven is bedoeld voor de regionale economie en niet voor vakantievluchten naar Alanya die niet vanaf Schiphol of Lelystad kunnen worden uitgevoerd.

Van der Maat benadrukte dat hij vooralsnog geen aanwijzingen heeft dat er een beroep wordt gedaan op Eindhoven Airport. Over de groei van Eindhoven Airport tot en met 2019 zijn afspraken gemaakt. De discussie over de groei na die tijd staat dit jaar gepland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden