Clicky

 
Transport Online - Eerste waterstoftankstation in Noord-Nederland geopend

Eerste waterstoftankstation in Noord-Nederland geopend

Eerste waterstoftankstation in Noord-Nederland geopend
22-02-2018 16:33 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DELFZIJL - Donderdagmiddag is het eerste waterstoftankstation van Noord-Nederland geopend bij het chemiepark in Delfzijl.

Dit station gaat twee waterstofbussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe voorzien van groene waterstof, geleverd door AkzoNobel. Het gaat hierbij om een proef met een looptijd van vijf jaar. Deze unieke pilot draagt bij aan de ontwikkeling van de waterstofeconomie in Noord-Nederland, en komt tot stand dankzij samenwerking tussen private en publieke partijen.

Vorige week is de eerste volledige proeftankbeurt goed verlopen. Op dit moment vinden de laatste handelingen plaats waaronder het inregelen van het station.

Vanaf 2030 moeten alle bussen in het openbaar vervoer emissievrij rijden. In Noord-Nederland start men daarom een proef met twee waterstofbussen van de Belgische fabrikant Van Hool. Deze bussen zullen door Qbuzz vanaf januari worden ingezet op streeklijnen in Groningen en Drenthe.

Om deze proef mogelijk te maken, heeft PitPoint een waterstoftankstation gerealiseerd op Chemie Park Delfzijl. Daarnaast zal PitPoint ook verantwoordelijk zijn voor de exploitatie en onderhoud van het nieuwe tankstation. Het compressor systeem voor het waterstoftankstation is geleverd door Resato International.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions