Transport Online - 'OM vervolgt GeenStijl om seksvideo Paay'

'OM vervolgt GeenStijl om seksvideo Paay'

'OM vervolgt GeenStijl om seksvideo Paay'
22-02-2018 15:13 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Justitie vervolgt website GeenStijl voor het verspreiden van de plasseksvideo van Patricia Paay. Ook twee mannelijke verdachten moeten voor de rechter verschijnen. Het Openbaar Ministerie (OM) in Noord-Holland bevestigt dat het een strafzaak voorbereidt. Over de twee verdachten wil een woordvoerster nog niet meer kwijt.

De politie verhoorde vorig jaar mannen uit Beverwijk en Lelystad, maar of zij ook degenen zijn die voor de rechter moeten verschijnen wil het OM niet zeggen. Aan de tenlastelegging wordt nog gewerkt. Justitie beschuldigt de verdachten vooralsnog van smaad, maar mogelijk komen daar nog andere feiten bij.

GeenStijl reageert laconiek op de zaak. "Heel Holland pieste in de broek van het lachen. Maar het is nu allemaal de schuld van GeenStijl. Enfin. We houden het niet droog hier, en zijn reuzebenieuwd hoe dit potje juridisch verpissen gaat eindigen.''

In de video was te zien hoe Paay plasseks had. Na de publicatie van GeenStijl werd het filmpje veelvuldig gedeeld op sociale media. Paay deed aangifte tegen de websites GeenStijl en Dumpert voor het doorplaatsen van de video. GeenStijl gaf destijds wel gehoor aan een verzoek van haar advocaat om een twitterbericht met de beelden van de site te verwijderen.

De advocaat die haar toen bijstond was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,257

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions