Transport Online - DHL opent nieuwe hub in Brussel

DHL opent nieuwe hub in Brussel

DHL opent nieuwe hub in Brussel
22-02-2018 13:29 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL/SCHIPHOL -  DHL Express, de wereldwijde leider in expresvervoer, heeft vandaag zijn nieuwe regionale hub op Brussels Airport geopend. Deze geldt als knooppunt in het West-Europese luchtnetwerk van de logistiek dienstverlener en is belangrijk voor verladers in België en Nederland. De hub is uitgerust met geavanceerde sorteertechnologie en verviervoudigt de capaciteit tot 42.000 zendingen per uur. De hub vergde een investering van ruim 140 miljoen euro. In totaal werken op de hub ruim 1.200 mensen.

Ken Allen, CEO DHL Express: "Brussel speelt een cruciale rol in het wereldwijde DHL Express-netwerk. Brussels Hub is een van onze grootste hubs ter wereld en vanwege zijn ligging in het logistieke hart van West-Europa speelt het ook een belangrijke rol bij het verbinden van bedrijven uit deze regio met de wereld. Deze nieuwe hub ondersteunt onze groei, de efficiëntie van ons netwerk en het hoge kwaliteitsniveau waar klanten met DHL Express voor kiezen."

De nieuwe hub van 36.500m² verviervoudigt de capaciteit. Op vol vermogen kunnen de twee geautomatiseerde sorteersystemen tot 42.000 pakketten per uur verwerken, waardoor het een van de grootste hubs in het wereldwijde DHL-netwerk is. Het biedt lucht- en grondverbindingen naar een groot aantal Europese bestemmingen, evenals directe intercontinentale verbindingen met Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika.

Ronald Leunisse, Managing Director van DHL Express Nederland: "In aanvulling op de directe verbindingen die we al hebben vanaf Schiphol, verbinden we met de nieuwe hub onze klanten in Nederland binnen 24 uur met alle belangrijke zakencentra in Europa en de rest van de wereld. De uitbreiding biedt ons extra capaciteit, snelheid en flexibiliteit, wat onze klanten nog betere kansen biedt op buitenlandse afzetmarkten."

Dankzij de efficiëntere sorteertechnieken en betere isolatie verlaagt de nieuwe hub de ecologische voetafdruk van DHL met 768 ton CO² per jaar. Uit oogpunt van veiligheid en beveiliging is de nieuwe hub gecertificeerd naar de normen van TAPA 'A'.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,658
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions