Schulting snelt naar goud op 1000 meter

Schulting snelt naar goud op 1000 meter
22-02-2018 13:23 | Sport | auteur ANP

GANGNEUNG - Suzanne Schulting heeft bij de Olympische Spelen goud gewonnen op de 1000 meter. De twintigjarige Nederlandse shorttrackster bleef in de eindstrijd in de Gangneung Ice Arena de concurrentie op overtuigende wijze voor. Eerder behaalde Schulting brons met de aflossingsploeg.

Schulting zorgt met haar eerste plaats voor een primeur. Bij de Spelen haalde een Nederlandse shorttracker nog nooit goud. Knegt was vier jaar terug in Sotsji de eerste Oranjerijder die bij het belangrijkste toernooi een medaille mee terug nam (brons op de kilometer).

Bij de Spelen in Korea werden vier shorttrackmedailles aan dat totaal toegevoegd. Naast het goud voor Schulting en brons voor de vrouwenrelayploeg verzekerden Sjinkie Knegt (1500 meter) en Yara van Kerkhof (500 meter) zich van zilver.

De gouden medaille van Schulting kwam donderdag redelijk onverwacht. Op de andere individuele afstanden wist de olympisch debutante niet te overtuigen in Gangneung. Op de 500 meter ging ze in de series onderuit en op de 1500 meter bleef de pupil van coach Jeroen Otter in de halve eindstrijd steken.

Het onverwachte brons met de relayploeg leek bevrijdend te werken voor Schulting, die uiterst ontspannen het ijs op kwam voor de finale. De Nederlandse nam brutaal het initiatief en stond de leiding niet meer af. Het zilver ging naar de Canadese Kim Boutin en het brons was voor de Italiaanse Arianna Fontana.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden