Voorlopig geen nieuwe winkels Hudson's Bay in Nederland

Voorlopig geen nieuwe winkels Hudson's Bay in Nederland
22-02-2018 10:10 | Financieel | auteur ANP

ROTTERDAM - Hudson’s Bay opent voorlopig geen nieuwe winkels in Nederland. De warenhuisketen concentreert zich op de vijftien steden waar al huurcontracten zijn getekend. Dat zegt Stefaan Le Clair, directeur van Hudson’s Bay in Nederland en België, in het AD.

Nieuwe vestigingsplaatsen komen er voorlopig niet bij, meldt Le Clair. "Wij hebben besloten om ons voorlopig op deze vijftien steden te concentreren." De directeur weerspreekt ook de geruchten dat het bedrijf zich uit Europa zou terugtrekken. "We are here to stay", zegt hij.

Het Canadese winkelconcern noteerde in de eerste helft van 2017 een fors hoger verlies en zag dat ook in het derde kwartaal oplopen. Het bedrijf zag de kosten stijgen, mede doordat het bezig was zijn eerste warenhuizen in Nederland te openen. Tegelijkertijd was de omzet licht teruggelopen.

Hudson's Bay zit sinds september vorig jaar in Nederland. Eerst in Amsterdam, daarna ook in Rotterdam en Den Haag. Daarna volgden nog negen vestigingen. Le Clair wil niet zeggen hoeveel het bedrijf heeft omgezet in de vijf maanden. "We hebben met een nieuw team een ongelooflijke prestatie neergezet. Maar er is nog veel werk aan de winkel." Volgens de directeur trokken de warenhuizen in december 3,5 miljoen bezoekers.

Het Canadese concern brengt in Nederland naast Hudson's Bay ook Saks OFF 5TH. Van die laatste keten zijn er inmiddels 2 filialen open, in Amsterdam en Rotterdam, zo liet een woordvoerster aan het ANP weten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden