Nieuwe Pacton-trailer met KiKa reclame voor R. Kamermans Transport

Nieuwe Pacton-trailer met KiKa reclame voor R. Kamermans Transport

HEENVLIET - R. Kamermans Transport uit Heenvliet promoot al vele jaren belangeloos de Stichting Kinderen Kankervrij. Niet alleen met zijn truck probeert chauffeur Leen Kamermans (55) zo fondsen te werven, ook de nieuwe Pacton-trailer van het bedrijf draagt de Kika-promotie. Elke achterligger wordt attent gemaakt op de fondsenwerving door middel van de speciaal gemaakte, wagenbrede spatlap.

Leen Kamermans van VOF R. Kamermans Transport uit Heenvliet ging twintig jaar geleden van start met het eigen bedrijf, samen met zijn toenmalige echtgenote Ranata. Bij de start van het eigen bedrijf kocht Kamermans zijn eerste Pacton-trailer. Die was in de basis hetzelfde als de nieuw aangeschafte. "Werkelijk waar; ik heb er nooit iets mee gehad. In het vijftiende gebruiksjaar heb ik preventief de wiellagers en luchtbalgen laten vervangen. Nu, na twintig jaar, vond ik het toch wel eens tijd voor een nieuwe trailer. Alhoewel de trailer nog goed was; ik rijd veel op raffinaderijen en dan is het wel fijn als je niet het oudste materieel hebt."

Liever Kika promoten

Een bedrijfsnaam moet je zoeken op de truck en trailer van Kamermans. Maar het Kika-logo, het gironummer 8118 en het webadres zijn rondom opvallend vertegenwoordigd. Al zo'n tien jaar probeert hij zo fondsen te werven voor het goede doel.

"Liever heb ik dat men Kika ziet, dan mijn naam. Mijn opdrachtgevers kennen mijn naam wel. Ze weten wel dat ik mijn werk goed doe", zegt Kamermans, die overigens ook geen website heeft voor zijn bedrijf, nuchter.

"De eigenaar van het bedrijf dat de spatlappen maakt heeft ook deze spatlap weer naar mijn ontwerp gemaakt. Ook zij doen dit voor het goede doel." Eerder werden er ook - inmiddels onder verzamelaars zeer populaire - WSI-truckmodellen verkocht van de truck van Kamermans met Kika-reclame. Ook de winst daarvan ging naar het kankerfonds. "Het is jammer dat men de FMX niet kent in de truckmodellenwereld, anders kon men er nog ééntje maken."

Compact, licht en flexibel

De Pacton-trailer (Pacton TBD.344.L) van Kamermans is 9,6 meter lang en heeft drie assen, waarvan de voorste twee voorzien zijn van een aslift. De achteras is gemonteerd op een draaikrans en wordt gestuurd door middel van een stang vanaf de koppeling. De asdruk is totaal 27.000 kg en het totaal toelaatbare gewicht voor de trailer is 44.000 kg. De trailer is voorzien van een vaste Epsilon 17 ton/meter kraan, aangeschaft bij en opgebouwd door P. Ruizeveld BV in 's-Gravendeel.

In de configuratie koos Kamermans eigenlijk voor exact dezelfde trailer als twintig jaar geleden. "Ik heb natuurlijk alles goed afgewogen en perfect op het gebruik afgestemd. Met collega's heb ik erover gesproken en natuurlijk met Pacton. Ik ben met de oude trailer langs gegaan en we hebben in Ommen alles uitgebreid doorgesproken. Echt helemaal naar wens gespecificeerd. Toen ik daarna nog vragen had, zij men: dan kom je toch gewoon nog een keer met de trailer langs? Dat heb ik toen gedaan. Dat men zo de tijd voor je neemt in het aankoopproces is echt heel prettig."

Veiligheidskooi

Kamermans vervoert veel rijplaten en schotten in opdracht van de firma Plaisier uit Hendrik Ido Ambacht. Daarbij komt hij veelvuldig op locaties waar Euro 6 trucks vereist zijn. Daarom kocht hij drie jaar geleden een nieuwe Volvo FMX 6x4.

Het werk rondom raffinaderijen is tevens de reden waarom de nieuwe trailer voorzien is van een speciale veiligheidskooi. Op locatie kan Kamermans de trailerkraan zo vanuit een veilige omgeving bedienen. "Ik ben daar zelf mee begonnen. Mijn klanten zien het graag."

1.000 kg lichter

Prettig verrast was Kamermans door de lichte uitvoering van de nieuwe trailer; zo'n 1.000 kg lichter dan de voorgaande. In het gebruik werd de ondernemer eveneens verrast.

"Volgens mij heb ik de kortste drieassige trailer in Nederland op kenteken. In het gebruik is dat super flexibel. De oude trailer was een 'meeloper' en de nieuwe is gedwongen gestuurd op de achteras. Daardoor is achteruit indraaien heel strak mogelijk. Je kunt echt heel kort insturen. Als ik achteruit indraai, blijft de trekker gewoon in het spoor van de trailer. Een klein tikkie en hij draait er zo in. Bizar gewoon."


Tweeassige Mega-oplegger voor Lecaro

missing-image SCHAIJK - Lecaro uit Schaijk, producent van en handel in pallets, schafte onlangs een nieuwe Pacton Mega-oplegger aan. Lecaro koos voor de Mega-variant (LXD.230.T-P1) met de maximale lengte van 13,64 meter, maar met twee starre as...

M.J. van Riel verhuist zware machines met speciale Floor semi-dieplader

missing-image TILBURG - M.J. van Riel BV, met de hoofdvestiging in Tilburg, nam recentelijk een heel speciale Floor semi-dieplader met schuifzeilenopbouw in gebruik. Dankzij de schuifkap met extra ruime zeilen, een hefbaar dak en uitdraaibare a...

Vier nieuwe Pacton schuifzeilenopleggers voor Burggraaf

missing-image VIANEN - "De vier nieuwe schuifzeilenopleggers van Pacton waren eigenlijk bedoeld ter vervanging, maar het is een uitbreiding geworden. Na een cosmetische make-over zullen we de dertien jaar oude Pacton-opleggers ook weer inz...

Tramex vangt groei op met nieuwe Pacton-oplegger

missing-image NIJMEGEN - De lastechnische groothandel Tramex distribueert sinds kort de cilinders met las- en snijgassen, alsook de andere lasbenodigdheden, met een nieuwe Pacton open oplegger. Deze werd op maat gespecificeerd voor een zo flexi...

Vlakke Floor-oplegger met dubbel uitschuifbaar chassis voor Hop Metaalconservering

missing-image BARNEVELD - Hop Metaalconservering uit Barneveld nam recentelijk een vlakke Floor-oplegger met dubbel uitschuifbaar chassis in gebruik. Totaal uitgeschoven heeft de oplegger van fabrikant Pacton Trailers uit Ommen een lengte van r...

Transportrisico

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Uitgelichte Video

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

Tip de redactie
Tip de redactie!


Fotoalbum

Nieuwste foto's

R480
De Haan
De Haan
Van Caem
Bas Braam
Keijsers
» meer foto's!

Zelf foto insturen!