Clicky


 


Schaatsers verwonden fans door gooien tegel

Schaatsers verwonden fans door gooien tegel
21-02-2018 20:08 | Sport | auteur ANP

GANGNEUNG - Bij de huldiging van de Nederlandse schaatsmannen in het Holland House zijn twee gewonden gevallen. Dat gebeurde toen Sven Kramer, Koen Verweij, Jan Blokhuijsen en Patrick Roest, winnaars van brons op de achtervolging, de zogenoemde 'winnaarstegel' in het publiek gooiden.

Alle Nederlandse medaillewinnaars bij de Spelen in Zuid-Korea krijgen in het Holland House zo'n tegel. Het is de bedoeling dat de winnaar de tegel optilt en dan overhandigt aan het publiek. De supporters geven de tegel vervolgens boven hun hoofden door tot aan het einde van de zaal. Daar wordt de plaquette opgehangen aan de muur met andere Nederlandse medaillewinnaars.

De schaatsers ergerden zich zichtbaar aan het rumoer in de zaal tijdens de huldiging. Uit een soort van baldadigheid gooiden ze de tegel daarna iets te hard de zaal in waarbij twee mensen werden geraakt.

Een van de twee gewonden is met een ambulance weggebracht. De ander kon aan de verwondingen worden geholpen in het Holland House. De geschrokken schaatsers gingen direct poolshoogte nemen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats