Clicky

 Stage spant zaak aan tegen muzikant

Stage spant zaak aan tegen muzikant
21-02-2018 13:48 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Stage Entertainment heeft een rechtszaak aangespannen tegen een muzikant die het bedrijf na een samenwerking van 22 jaar wil ontslaan. De pianist, die sinds een aantal jaar een vast contract heeft, wil in dienst blijven of eist als hij wordt ontslagen een schadevergoeding.

Stage Entertainment wil niet reageren op de zaak, die woensdag aan het licht kwam door een artikel in het AD. Volgens De Kunstenbond, die de man bijstaat, komt het vaker voor dat Stage medewerkers aan de kant schuift met dubieuze argumenten.

Stage is ,,zeer verbaasd". ,,Wij herkennen ons niet in het beeld dat de Kunstenbond van ons schetst." Tijdens eerdere gesprekken met de bond zouden zulke verwijten niet aan de orde zijn gekomen.

De bond bevestigt dat het onderwerp eerder niet is aangesneden, maar ,,we hebben inmiddels meerdere mensen gesproken die deze gang van zaken bij Stage bevestigen". Het is niet de eerste rechtszaak waar Stage Entertainment in verwikkeld is. Er loopt al maanden een zaak die twaalf werknemers aanspanden vanwege niet-betaalde overuren.

De Kunstenbond is al enige tijd in overleg met Stage over het afsluiten van een cao voor vrije podiumkunstenaars: ,,Als deze zaak iets aantoont, is het dat er dringend behoefte is aan wettelijke regelgeving op dit gebied."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats