'Iedereen kan AED gebruiken bij reanimatie'

'Iedereen kan AED gebruiken bij reanimatie'
21-02-2018 09:48 | Gezondheid | auteur ANP

DEN HAAG - Het Rode Kruis roept ook Nederlanders die geen EHBO-diploma hebben op om de AED (automatische externe defibrillator) te gebruiken als iemand op straat gereanimeerd moet worden.

De oproep volgt na onderzoek van Kantar Public waaruit blijkt dat maar een derde van de mensen zonder EHBO-kennis bereid is een onbekende op straat te reanimeren. Nog geen een op de drie van hen wil de AED gebruiken. "Zorgwekkend. De combinatie van reanimatie en het gebruik van een AED zijn van levensbelang”, vindt Eline Nijhoff van het Rode Kruis. Van de Nederlanders die wel wat weten van reanimatie en EHBO is driekwart bereid de AED te gebruiken.

Het gebruik van een AED is heel simpel, stelt het Rode Kruis, want het apparaat geeft zelf precies aan wat er moet gebeuren. De apparaten hangen op veel locaties als sportclubs, bibliotheken en theaters.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden