Transport Online - Sarens betaalt 350.000 euro voor faillissementsfraude

Sarens betaalt 350.000 euro voor faillissementsfraude

Sarens betaalt 350.000 euro voor faillissementsfraude
20-02-2018 19:31 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Het bedrijf Sarens heeft een door het Openbaar Ministerie aangeboden transactie in de vorm van betaling van 350.000 euro aan de Staat geaccepteerd. Het Openbaar Ministerie verwijt het bedrijf het onrechtmatig onttrekken van gelden aan de boedel van een failliete dochter-BV. Het bedrag wordt betaald door de Holding Sarens Nederland B.V.

Strafrechtelijk onderzoek

Het strafrechtelijk onderzoek van de FIOD richtte zich op de afwikkeling van het faillissement van een voormalig dochter van het bedrijf, namelijk Euro Montage Dordrecht B.V. Deze B.V. was eerder als Sarens Beton Montage B.V. onderdeel van Sarens Nederland. De B.V. ging in juni 2013 failliet. In december 2013 deed de curator aangifte van het vermoeden van faillissementsfraude.

Uit het onderzoek van de FIOD blijkt volgens het Openbaar Ministerie dat het bedrijf Sarens Nederland zich in de periode voorafgaand aan de overdracht van de aandelen van Sarens Beton Montage B.V.  heeft bevoordeeld ten opzichte van de andere schuldeisers. Hierdoor is een groot bedrag aan de boedel onttrokken. Het Openbaar Ministerie is van oordeel dat die bevoordelingen onterecht waren.

Faillissementsfraude is ernstig

Wanneer de boedel van een failliet bedrijf wordt weggesluisd, worden de schuldeisers extra benadeeld. Het handhaven van de ‘spelregels’ bij het afwikkelen van een faillissement is een van de pijlers voor een gezond financieel economisch stelsel. Faillissementsfraude is een maatschappelijk probleem en kost de hele maatschappij veel geld. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Passende afdoening

Het Openbaar Ministerie vindt de transactie met het bedrijf een passende afdoening. Behalve de betaling van 350.000 euro aan de Staat, heeft Sarens aan de curator bedragen betaald ten behoeve van de schuldeisers. Verder heeft Sarens een financiële vergoeding verstrekt aan de oud-werknemers van de failliete B.V. Sarens heeft ook maatregelen genomen op het vlak van de interne organisatie, gedragsregels en compliance waardoor herhaling in de toekomst zo veel mogelijk wordt voorkomen. Het Openbaar Ministerie houdt rekening met deze feiten en ziet de betaling van het geldbedrag door het bedrijf als een passende afdoening van de strafzaak.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions