Clicky


Twee jaar cel voor betrokkenheid bij drugstransport

Twee jaar cel voor betrokkenheid bij drugstransport
20-02-2018 18:01 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De rechtbank Rotterdam heeft dinsdag een 56-jarige, in België woonachtige Nederlander veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar vanwege betrokkenheid bij een drugstransport van meer dan 1000 kilo cocaïne.

Begin deze maand was een medeverdachte uit Capelle aan den IJssel al veroordeeld tot 18 maanden cel. De strafzaken tegen vier andere verdachten zijn in 2016 behandeld. Deze zijn uitgemond in onherroepelijke gevangenisstraffen van 3 en 5 jaar cel en twee vrijspraken. Tegen de vrijspraken heeft de officier van justitie van het Landelijk Parket hoger beroep ingesteld.

Het Landelijk Parket van het OM begon op 20 december 2015 het onderzoek op basis van informatie over een mogelijke afhandeling van een partij verdovende middelen. Vast is komen te staan dat een dag later een container met ruim 1000 kilo cocaïne vanuit Antwerpen naar Nederland is gereden. Later die dag viel de politie binnen in een loods in Raamsdonkveer.

In en vlakbij de loods hield het arrestatieteam vier mannen op heterdaad aan. In twee dozen uit de bewuste container in de loods, waarin ananassap zou moeten zitten, werd in plaats daarvan een groot aantal pakketten cocaïne aangetroffen.

Bij het tellen van de inbeslaggenomen pakketten cocaïne is de teller uiteindelijk blijven steken op 972. Het NFI heeft bevestigd dat het inderdaad cocaïne betrof en in totaal netto 1015 kilo. Naast de cocaïne heeft de politie een betonschaar, een hamer en twee containerzegels inbeslaggenomen. Die zegels waren bestemd voor het verzegelen van de boel, nadat de drugs eruit waren gehaald.