Cao-onderhandelingen onderwijs mislukt

Cao-onderhandelingen onderwijs mislukt
20-02-2018 17:00 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - De cao-onderhandelingen tussen werkgevers en werknemers in het voortgezet onderwijs zijn mislukt, laat CNV Onderwijs weten. "Het is buitengewoon teleurstellend, maar het is niet gelukt'', zeggen onderhandelaars van de bond. Er dreigen nu acties.

CNV Onderwijs had onder meer ingezet op een loonsverhoging van 3,5 procent en werkdrukvermindering, onder meer door minder lesuren voor leraren. Werkgeversorganisatie VO-raad biedt echter niet meer dan een structurele loonsverhoging van 2,35 procent voor dit jaar. Daarbij zijn werkgevers volgens CNV niet bereid om de werkdruk in het voortgezet onderwijs te verminderen.

"Helaas ontkomen we er nu niet aan om onze leden op te roepen om in actie te komen'', aldus CNV. De onderhandelingen voor een nieuwe cao gingen in oktober vorig jaar van start en verliepen volgens de vakbond moeizaam.

De actiedreiging op middelbare scholen komt bovenop de lopende stakingen in het basisonderwijs. Leerkrachten op basisscholen voeren al langer actie voor meer salaris en minder werkdruk. Vorige week nog legde bijna alle scholen voor basisonderwijs in Groningen, Friesland en Drenthe het werk neer. Op 14 maart volgen basisscholen in Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden