Clicky


GLS neemt Spaanse leverancier van expresdiensten Redyser over

GLS neemt Spaanse leverancier van expresdiensten Redyser over
20-02-2018 13:34 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - General Logistics Systems B.V. (GLS) maakte de overname van de Spaanse dienstverlener voor exprespakketten Redyser Transporte bekend. Met Redyser wordt het binnenlandse dienstenaanbod van GLS Spain verder uitgebreid en verstevigt GLS haar positie als vervoerder met het op één na grootste expresnetwerk in Spanje, die zij sinds de overname van ASM Transporte Urgente in juni 2016 inneemt.

Redyser, waarvan het hoofdkantoor in Murcia, Spanje, is gevestigd, is met circa 14 miljoen pakketzendingen per jaar een belangrijke speler op de Spaanse markt voor expresdiensten. De vervoerder maakt gebruik van een netwerk van meer dan 200 agentschappen en franchisenemers en 12 locaties in de grootste Spaanse steden.

De vergoeding die voor 100 procent van de aandelen in Redyser is betaald, bedraagt in totaal 16,5 miljoen euro. Redyser is het jaar 2017 geëindigd met een omzet van circa 45 miljoen euro. De activiteiten van Redyser worden in de bestaande activiteiten van GLS in Spanje geïntegreerd.

Rico Back, Chief Executive Officer GLS Group: "Na de geslaagde overname en integratie van ASM kunnen we met Redyser verder invulling geven aan onze strategie voor uitbreiding en groei van onze huidige activiteiten in kernmarkten. De overname zal GLS helpen haar dienstenaanbod te vergroten en haar aanwezigheid te versterken. Klanten van Redyser profiteren straks van een krachtig Europees netwerk."