Clicky


Twee viaducten over N18 vanaf nu open voor verkeer

Twee viaducten over N18 vanaf nu open voor verkeer
20-02-2018 09:49 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

HAAKSBERGEN - Vanaf maandagavond 19 februari kan het verkeer gebruik maken van twee nieuwe viaducten over de nieuwe N18 in de gemeente Haaksbergen. Dit zijn de viaducten bij de Kerkweg en de Kattendamsweg.

Tot de opening van de Nieuwe Twenteroute in mei van dit jaar, gaan steeds meer fietstunnels en viaducten over de nieuwe N18 open voor het verkeer. De komende weken zijn dat onder andere de fietstunnels bij de Holthuizerstraat in de gemeente Haaksbergen en de Oude Needseweg in de gemeente Berkelland. Ook kan het verkeer binnenkort gebruik gaan maken van de viaducten bij de Borculoseweg (N822) en de Needseweg (N823) in de gemeente Berkelland. Vanavond gaan viaduct Eeltinkveld (bij de Kerkweg) en viaduct Het Rouhof (bij de Kattendamsweg) tussen Neede en Haaksbergen open voor het verkeer.

Afsluiting Groothuizenweg nabij N18

Met de ingebruikname van het nieuwe viaduct bij de Kerkweg, sluit Rijkswaterstaat van 26 februari tot 2 maart de Groothuizenweg ter hoogte van de nieuwe N18 af voor het verkeer. Noaber18 maakt daar dan een tijdelijke oversteek waarmee fietsers de nieuwe N18 kunnen oversteken. Deze oversteek blijft in gebruik totdat het fietspad langs de Needseweg (N315) weer open is. Op dat moment (waarschijnlijk medio maart) gaat de kruising met de Groothuizenweg definitief dicht voor gemotoriseerd én langzaam verkeer.

Omleidingsroutes

Van 26 februari tot 2 maart leiden we fietsers en het gemotoriseerd verkeer om via de Kerkweg. Gele borden langs de weg geven omleidingsroutes aan.