Transport Online - Verhoor Sonja Holleeder openbaar

Verhoor Sonja Holleeder openbaar

Verhoor Sonja Holleeder openbaar
19-02-2018 16:53 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Het verhoor van Sonja Holleeder in de rechtszaak tegen haar broer Willem kan in het openbaar plaatsvinden. Dat heeft de rechtbank maandag bepaald. De advocaat van Sonja Holleeder had in verband met de veiligheid en privacy van zijn cliënt gevraagd om de getuigenis achter gesloten deuren te laten plaatsvinden, dus buiten de aanwezigheid van pers en publiek.

Het verzoek van de raadsman, Willem Jebbink, gold ook voor Holleeders jongste zus Astrid en zijn ex-vriendin Sandra den Hartog. Het Openbaar Ministerie steunde het verzoek.

Volgens de rechtbank moet alleen om zwaarwegende redenen worden afgeweken van het in de wet verankerde principe van openbaarheid. De veiligheidsrisico's die een openbaar verhoor van de drie vrouwen met zich zouden meebrengen zijn volgens de rechtbank niet aannemelijk gemaakt.

Minder verregaande maatregelen

Daarbij zijn er minder vergaande maatregelen getroffen. Zo zijn de getuigen alleen zichtbaar voor de rechters, de officieren van justitie en de advocaten van Holleeder. De getuigen zitten tijdens het verhoor in een afgeschermde speciale cabine. Willem Holleeder zelf kan zijn "lievelingszussie" maandag niet zien.

De stem van Sandra den Hartog zal vervormd worden. Haar stem is nog niet bekend bij het grote publiek. Die van Holleeders zussen zijn dat wel, via naar de media gelekte geluidsopnamen, die Sonja en Astrid tijdens gesprekken met Holleeder stiekem hebben gemaakt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions