Transport Online - Tankterminal opent eerste bemande 'multi-fuel' LNG-tankstation voor vrachtwagens in België

Tankterminal opent eerste bemande 'multi-fuel' LNG-tankstation voor vrachtwagens in België

Tankterminal opent eerste bemande 'multi-fuel' LNG-tankstation voor vrachtwagens in België
19-02-2018 16:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

LOKEREN(B) - Tankterminal nv opent vandaag in Lokeren het eerste bemande LNG-tankstation voor trucks in België. Dit eerste bemande ‘multi-fuel’ LNG-tankstation (LNG + diesel + AdBlue + rode gasolie) ligt strategisch langs de snelweg E17, de belangrijkste corridor tussen Nederland en Frankrijk via de snelwegen A16-E19 (Rotterdam-Antwerpen) en A1-E17 (Parijs-Rijsel-Gent). Het nieuwe LNG-tankstation is uitgerust met een opslagcapaciteit van 73m³ en heeft momenteel zo de grootste LNG- buffer in de Benelux voor in totaal vier LNG-dispensers.

LNG-tankstation

Liquefied Natural Gas of vloeibaar aardgas wordt beschouwd als een aantrekkelijk, ecologisch en economisch alternatief voor diesel als brandstof voor zware transport toepassingen en lange afstandsvervoer. Door over te schakelen op LNG, bekomt men significante reducties op de emissies van fijnstof, SOx, NOx en CO2. Een CO2-reductie van 10 tot 20 procent is mogelijk in vergelijking met diesel. Bij uitsluitend gebruik van bio-LNG kan de CO2-reductie zelfs oplopen tot meer dan 90 porocent.

Daarom heeft Tankterminal besloten om te investeren in LNG voor vrachtwagens op zijn tankstation in Lokeren. Het ‘multi-card’ LNG-tankstation is ontworpen voor vier LNG-dispensers en biedt de optie om in de toekomst ook LCNG (Compressed Natural Gas afkomstig van LNG) te leveren.

Multi-fuel

Het nieuwe LNG-tankstation van Tankterminal werd gebouwd door LIQAL uit Breda. Het LNG-tankstation zorgt voor onbeperkte houdbaarheid van LNG in de opslagtank. Dit gebeurt via een BTU (Boil-off gas Treatment Unit of micro liquefaction), zonder het gebruik van vloeibaar stikstof (N2). Tankterminal is in staat de eindgebruikers zowel koude (3-4 bar) als verzadigde (7-8 bar) LNG aan te bieden naast de reeds aanwezige brandstoffen diesel – AdBlue – rode gasolie voor trucks. Daarmee kan het ‘multi-fuel’ LNG-tankstation alle op de markt aanwezige truckmerken (Volvo, Iveco, Scania, …) van LNG voorzien onder de meest optimale condities. LIQAL blijft verantwoordelijk voor het technisch beheer en onderhoud van het LNG-tankstation.

Tanken aan het nieuwe LNG-tankstation kan zowel met de Romac Fuels tankkaart voor LNG, alsook met de eigen Tankterminal tankkaart voor LNG, diesel en AdBlue. Binnenkort worden hieraan nog extra tankkaarten toegevoegd. Volgende betaalkaarten DKV, UTA, Maestro, Mastercard en Visa worden eveneens aanvaard.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,257

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions