Volgende maand besluit over pilotenacties KLM

Volgende maand besluit over pilotenacties KLM
19-02-2018 12:12 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

BADHOEVEDORP - Na Transavia moet ook KLM zich mogelijk al op korte termijn opmaken voor acties van de piloten. De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) verwacht daarover eind volgende maand een besluit te nemen, zegt voorzitter Arthur van den Hudding tegen het ANP.

De VNV is van plan over twee weken een ledenvergadering te houden over de situatie bij KLM. Daarna wordt een referendum gehouden onder de VNV-leden die bij KLM werken. Daar gaan nog eens twee weken overheen. "Eind volgende maand moet het wel duidelijk zijn'', verwacht Van den Hudding, die uitgaat van een grote actiebereidheid.

De piloten zijn met name ontevreden over de manier waarop de KLM-directie is omgesprongen met eerdere beloftes. De vliegers hebben volgens de VNV procentueel gezien meer ingeleverd dan de rest van het personeel, terwijl was afgesproken dat alle groepen evenredig zouden bijdragen aan de bezuinigingen bij het bedrijf. Ook is er onenigheid over aandelen in Air France-KLM en een commissariszetel die zij zouden krijgen bij het moederbedrijf.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden