Transport Online - Red Bull toont nieuwe bolide voor Max Verstappen

Red Bull toont nieuwe bolide voor Max Verstappen

Red Bull toont nieuwe bolide voor Max Verstappen
19-02-2018 11:12 | Sport | auteur ANP

MILTON-KEYES - Red Bull Racing heeft maandag online de nieuwe auto voor het komende seizoen in de Formule 1 gepresenteerd. De bolide voor Max Verstappen en zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo ziet er blauw-zwart uit. Maar volgens Red Bull kan de kleurstelling van de auto nog veranderen.

Tijdens de testdagen volgende week op het Circuit de Barcelona-Catalunya zal de kleurstelling voor 2018 worden onthuld. Op de foto is de beugelconstructie goed te zien. Verstappen liet eerder al weten dat hij dit er lelijk uit vindt zien. De beugel, die halo wordt genoemd, moet de coureurs beschermen tijdens een ongeluk voor onder meer rondvliegende wielen.

De nieuwe wagen draagt de naam RB14. Red Bull plaatste bij de auto op twitter de tekst 'Verlangen naar verstoring in 2018'. Verstappen en Ricciardo moeten met de auto vanaf maart voor successen gaan zorgen in de Formule 1. Het seizoen begint op 25 maart met de GP van Australië.

De aerodynamische 'haaienvin', de 'monkey seat' op de achtervleugel en 'T-wing' zijn verwijderd. "Soms is het moeilijk om de nieuwe auto van de oude te onderscheiden. Maar dat zal dit keer geen probleem zijn'', aldus Red Bull. Op de auto prijkt ook prominent de naam van Aston Martin, de nieuwe hoofdsponsor.

Vanwege een filmdag debuteerde Ricciardo maandag met de nieuwe auto op Silverstone.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions