Clicky


Proefboring bij Schiermonnikoog spoedig hervat

Proefboring bij Schiermonnikoog spoedig hervat
17-02-2018 12:38 | Binnenland | auteur ANP

SCHIERMONNIKOOG - De voorbereidingen voor de proefboring naar gas ten noorden van Schiermonnikoog worden zaterdag voortgezet. Wanneer met het boren zelf wordt begonnen, kon een woordvoerder namens het consortium van drie betrokken partijen niet zeggen. Maar dat zal volgens hem heel spoedig zijn.

De proefboring zou aanvankelijk vrijdag beginnen, maar is uitgesteld door een bezetting van het boorplatform door medewerkers van Greenpeace.

Volgens de opdrachtgever voor de boring was sprake van een onveilige situatie op het platform door de aanwezigheid van vier actievoerders. Zij zijn door de Kustwacht met een helikopter van het platform gehaald. Daarnaast zijn vijf actievoerders aangehouden omdat ze op een schip in de buurt zaten.

Het platform ligt circa 20 kilometer boven Schiermonnikoog in de Noordzee. Tegenstanders op Schiermonnikoog voelen zich overvallen door de aankondiging van de proefboring. De opdrachtgever zegt de zorgen van de bewoners te begrijpen en kondigt aan opnieuw met hen in contact te treden om informatie te verschaffen, onder meer over de milieuaspecten van de boring.