Transport Online - Onbewapende grensbewakers op luchthavens

Onbewapende grensbewakers op luchthavens

Onbewapende grensbewakers op luchthavens
17-02-2018 09:28 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee gaat maximaal 120 onbewapende burgers en reservisten opleiden tot grensbewakers en onder meer inzetten voor de controle van paspoorten op Nederlandse luchthavens. Een woordvoerder bevestigt zaterdag berichtgeving hierover in het Financieele Dagblad.

Tegen de krant zegt Hans Molenaar, verantwoordelijk voor de activiteiten van de marechaussee op Schiphol, dat met de inzet van de extra mensen de drukte en de wachttijd op piekmomenten verlaagd moet worden. Zij krijgen een opleiding van vier weken, die bestaat uit tachtig uur zelfstudie en acht zogeheten 'contactmomenten', gevolgd door drie maanden stage. Het betreft een proefproject, dat een vervolg is op een eerder experiment met een ongewapende reservist van vorig jaar.

Door een groeiend aantal passagiers op Schiphol ontstonden in de meivakantie vorig jaar op Schiphol lange rijen bij de incheckbalies, bagage- en paspoortcontrole. Schiphol pleitte toen al voor de extra inzet van marechaussee. De politiek heeft al toegezegd dat de Marechaussee in totaal 417 extra volwaardige medewerkers krijgt. De 120 zogenoemde 'eerstelijnsgrensbewakers' komen daar bovenop. Zij starten in april in een proefperiode en worden ingezet op Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions