Nobina bestelt veertien elektrische 12-meter bussen van BYD

Nobina bestelt veertien elektrische 12-meter bussen van BYD
16-02-2018 16:17 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

LANDSKRONA - Nobina, de grootste openbaarvervoersaanbieder in Scandinavië, heeft een contract getekend voor 14 volledig elektrische 12-meter bussen van BYD. De bussen zullen gaan rijden in de stad Landskrona, in het zuiden van Zweden. Deze bestelling maakt deel uit van een groter contract dat loopt tot 2024.

De bestelling komt slechts een paar maanden nadat Nobina eind vorig jaar twee gelede BYD-bussen in gebruik nam in Oslo. Daarmee werd Nobina de eerste Europese busmaatschappij die de gelede BYD-bussen inzette. Verwacht wordt dat de nieuwe 12-meter bussen aan het eind van dit jaar worden geleverd en in gebruik zullen worden genomen.

BYD heeft al meer dan twee jaar 17 elektrische 12-meter bussen rijden in de Zweedse steden Eskilstuna en Ängelholm. In Ängelholm worden de bussen ook geëxploiteerd door Nobina. De bussen voor Landskrona zijn voorzien van de nieuwste specificaties. Zo zijn ze uitgerust met het nieuw vormgegeven front dat BYD nu toepast. Deze voorzijde was eerder al te zien op de nieuwe BYD midibus en de gelede modellen. Het nieuwe front zal ook worden gebruikt op alle toekomstige BYD-bussen.

De nieuwe elektrische voertuigen maken deel uit van een overeenkomst tussen de gemeente Landskrona, de busmaatschappij Nobina en de transportautoriteit Skånetrafiken. Skåne is de meest zuidelijke regio van Zweden.

Martin Atterhall, Fleet manager bij Nobina Group: "We zijn vastbesloten voorop te lopen op het gebied van duurzame bus- en wagenparken en we ontwikkelen slimme en duurzame oplossingen voor elektrische bussen voor de transportautoriteiten in Scandinavië. De ervaring die we al hebben met andere BYD-voertuigen heeft ons overtuigd dat we met vertrouwen meer elektrische bussen kunnen toevoegen aan onze vloot. We kijken uit naar schoner en comfortabeler transport dat hieruit zal voortkomen."

“Deze bestelling is een enorm compliment van Nobina aan BYD. Onze bussen rijden al een tijdje rond in Zweden en Noorwegen. Zij hebben de extreme kou en strenge winters in Scandinavië doorstaan en hebben bewezen betrouwbaar en veilig te zijn. Deze bestelling geeft het vertrouwen aan dat Nobina heeft in ons product”, aldus Isbrand Ho, Managing Director bij BYD Europe.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden