Transport Online - XPO Logistics breidt last mile distributie uit naar Europa

 


XPO Logistics breidt last mile distributie uit naar Europa

XPO Logistics breidt last mile distributie uit naar Europa
15-02-2018 16:18 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

LYON - XPO Logistics, een wereldleider voor transport- en logistieke oplossingen, meldt de uitbreiding van zijn last‑mile logistieke diensten voor zware goederen naar Europa. De nieuwe markten zijn het Verenigd Konikrijk, Ierland, Nederland, Spanje en Frankrijk. XPO verwacht dit jaar meer dan 750.000 last‑mile leveringen voor retailers en e-commerce bedrijven in Europa te verzorgen.

Troy Cooper, Chief Operating Officer, XPO Logistics, verklaart: “Onze last‑mile expansie in Europa wordt gedreven door de vraag van onze klanten, met name voor e-commerce. Consumenten kopen steeds meer grote artikelen online, zoals meubels en huishoudelijke apparatuur. Bij deze thuisleveringen komen vaak gespecialiseerde diensten kijken, zoals montage, installatie en testen. Voor onze nieuwe uitbreiding gebruiken wij dezelfde gepatenteerde technologie en hetzelfde succesvolle businessmodel waardoor wij zijn uitgegroeid tot een last‑mile leider in Noord-Amerika.”

Luis Gomez, Managing Director of Transport, XPO Logistics Europe, voegt daaraan toe: “In de huidige situatie is de markt sterk gefragmenteerd, met een groot aantal kleinschalige regionale spelers. XPO heeft de schaalgrootte en ervaring om door heel Europa klanten een resultaatgerichte oplossing te bieden om zo gelijke tred te houden met de snelgroeiende e‑commerce markt."

XPO maakte al eerder plannen bekend om in Amerika voor het einde van het jaar 30 nieuwe last‑mile hubs te openen, waarmee het totaal aantal hubs in de Verenigde Staten op 85 komt te staan. Het bedrijf is de grootste last‑mile logistieke dienstverlener voor zware goederen in Noord‑Amerika en verzorgt zo’n 3 miljoen leveringen per jaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden