Clicky


Tweede explosief gevonden in Nieuwegein

Tweede explosief gevonden in Nieuwegein
15-02-2018 14:19 | Binnenland | auteur ANP

NIEUWEGEIN - In de Beatrixstraat in Nieuwegein is donderdag een tweede explosief gevonden. Die werd ontdekt bij het verplaatsen van een auto. De straat is weer afgezet. 's Ochtends lag er ook al een explosief, voor een woning die vorige week werd beschoten.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de incidenten. Over de achtergrond van de bewoners wil de politie niets zeggen. Er is nog niemand opgepakt.

De gemeente Nieuwegein heeft het huurhuis per direct gesloten. Burgemeester Frans Backhuijs "wil de veiligheid waarborgen en nieuwe incidenten voorkomen''.

Het explosief dat donderdagochtend was gevonden, is opgeruimd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie. De straat was toen een tijdje afgesloten en een basisschool was even dicht. Na de vondst van het tweede explosief werden de kinderen en de leraren uit voorzorg geëvacueerd en werd de EOD opnieuw ingeschakeld.

Toen het huis vorige week onder vuur werd genomen raakte niemand gewond, maar er waren wel drie bewoners thuis. De woning werd door meerdere kogels geraakt.