Transport Online - Wegwerkzaamheden Belgische E34/N49

Wegwerkzaamheden Belgische E34/N49

Wegwerkzaamheden Belgische E34/N49
15-02-2018 11:39 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 26 februari met structureel onderhoud op de E34/N49 tussen Eeklo en Maldegem. De Expressweg (E34/N49) krijgt een nieuw wegdek in asfalt in beide richtingen. Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer over één rijstrook in plaats van twee in beide richtingen. 

Ook gaan de op- en afritten dicht en moet het verkeer omrijden. Voor de veiligheid geldt een snelheidsbeperking van 70km/u. De werkzaamheden starten op 26 februari en duren tot de zomer 2018.

Wat houden de werkzaamheden in?

Het wegdek van de Expressweg (E34/N49) tussen Balgerhoeke en het kruispunt met de Aardenburgkalseide (N410) in Maldegem is aan vervanging toe. In beide richtingen wordt het betonnen wegdek vervangen door asfalt. Dit zal het geluid van het verkeer sterk reduceren voor de omliggende bewoners. De werkzaamheden starten op 26 februari en duren tot zomer 2018. Als alles goed verloopt moeten de werkzaamheden klaar zijn voor de zomervakantie.

Verkeerssituatie

Voorbereidende fase: vanaf 26 februari tot begin maart

De aannemer legt de doorsteken in de middenberm aan. Het verkeer op de E34 moet in beide richtingen over één rijstrook. Alle aansluitingen met de N44 en de N410 in Maldegem blijven open. Aansluitend start de aannemer met de eerste fase van de werkzaamheden.

Fase 1: begin maart tot april 2018

De aannemer werkt op de rijbaan richting Knokke.
Het verkeer rijdt over één rijstrook en rijdt op de rijbaan richting Antwerpen.
De aansluitingen met de N44 gaan dicht voor het verkeer vanuit Zelzate richting kust. Het verkeer naar Aalter rijdt om via de N49, de Koning Albertlaan (N498), N9 en de N44a in Maldegem.
Het kruispunt Celieplas gaat dicht. Het verkeer van en naar Sint-Laureins rijdt om via de verkeerswisselaar R43 in Eeklo en de Sint-Laureinsesteenweg.
Aan het kruispunt met N410 in Maldegem wordt hinder verwacht. Het verkeer van en naar Nederland rijdt beter via Westkapelle. 

Fase 2: van midden april tot eind juni 2018

De aannemer vervangt het betonnen wegdek op de rijbaan richting Antwerpen. Het verkeer op de E34/N49 krijgt één rijstrook per rijrichting.
De aansluitingen met de N44 worden afgesloten voor het verkeer van de kust richting Zelzate. Het verkeer van de E34/N49 dat naar de N44 wilt gaan, kan dit doen via de Koning Albertlaan (N498), N9 en N44a.
Het kruispunt Celieplas blijft dicht tijdens deze werkzaamheden. Het verkeer van en naar Sint-Laureins rijdt via de verkeerswisselaar R43 in Eeklo.
Aan het kruispunt met N410 in Maldegem wordt hinder verwacht. Het verkeer van en naar Nederland rijdt beter via Westkapelle. 

Minder hinder en veiligheid

Er wordt gewerkt in fasen om de hinder te beperken. De aannemer werkt met twee ploegensyteem, zodat er 16 uur per dag kan gewerkt worden. Voor de veiligheid geldt een snelheidsbeperking van 70km/u. De werkzaamheden zullen klaar zijn voor het bouwverlof (zomer 2018).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions