Transport Online - Contargo Rail Services opent eerste bijkantoor in Duisburg

Contargo Rail Services opent eerste bijkantoor in Duisburg

Contargo Rail Services opent eerste bijkantoor in Duisburg
14-02-2018 16:41 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DUISBURG - Contargo Rail Services GmbH biedt haar dienstverlening voor spoorvervoer nu ook aan vanuit een nieuw agentschap in Duisburg. Het team in Duisburg verzorgt het commercieel beheer en de dispositie van treinen voor klanten en helpt bij de coördinatie van transporten van derden.

„Onze agentschappen behoren tot de steunpilaren onder ons bedrijf”, zegt Andreas Mager, directeur van Contargo Rail Services. “Ze waren aanvankelijk alleen actief in de zeehavens, maar nu bieden ze hun dienstverlening ook aan in het achterland. Vooral bedrijven met een centrale organisatiestructuur profiteren hiervan.”

Het nieuwe agentschap en coördinatiecentrum van Contargo Rail Services is ondergebracht bij Duisburg Intermodal Terminal (DIT). Er zijn op dit moment drie medewerkers actief. Ze werken nauw samen met (de dienstverleners van) klanten en spoorwegondernemingen.

„We hebben voor Duisburg gekozen omdat dit naast de grootste binnenhaven ter wereld ook een belangrijke draaischijf is voor spoorvervoer. Op deze locatie is onze dienstverlening voor klanten uit de hele wereld interessant”, zegt Michael Lückenbach, directeur van Contargo Rail Services GmbH. „Inmiddels hebben we in Duisburg de samenwerking met de eerste klanten opgestart!”

Met een jaarlijks transportvolume van 2,3 miljoen TEU behoort Contargo tot de grote logistieke containernetwerken in Europa. Contargo integreert het containervervoer tussen de westelijke zeehavens, de Duitse Noordzeehavens en het Europese achterland. De onderneming heeft in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Tsjechië 25 containerterminals. Op nog eens zeven locaties in Duitsland, Nederland en België is Contargo met een kantoor vertegenwoordigd. Bovendien exploiteert de onderneming eigen scheeps- en spoorlijnen. De 903 medewerkers realiseerden in 2016 een jaaromzet van 415 miljoen euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions