Clicky


Gebr. Verkooyen neemt unieke mobiele mix- en pompinstallatie in gebruik

Gebr. Verkooyen neemt unieke mobiele mix- en pompinstallatie in gebruik
14-02-2018 13:12 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

LANGEWEG - Voor toepassing in de veehouderij en industrie neemt Gebr. Verkooyen uit Langeweg (NB) een unieke machine in gebruik. De unieke mobiele mega (mest)mix- en pompinstallatie heeft een reikwijdte van 35 meter en kan worden ingezet voor het mixen, overpompen en schoonspuiten van silo’s, mestzakken en bassins.

Mestgassen

In de Benelux zijn veel mestopslagen die vragen om onderhoud. Ook moeten ze regelmatig gekeurd worden. Voor keuring moet een silo leeg en schoon zijn. Onderin de silo bevinden zich vaak gevaarlijke mestgassen. De mobiele machine wordt volledig op afstand bediend, zodat het niet langer is vereist om de silo te betreden. De veiligheid wordt zo gegarandeerd.

Multifunctioneel inzetbaar

De multifunctionele machine is zowel binnen als buiten de landbouw inzetbaar. Onder andere bij calamiteiten, voor het blussen van grote branden, of het leegpompen van verontreinigt water uit putten, sloten, watergangen en vijvers. Moeilijk toegankelijke plekken zijn geen probleem. Baggerwerkzaamheden en het leeg- of volpompen van boten zijn eveneens mogelijk.