Transport Online - ProRail wil kwart minder wissels

ProRail wil kwart minder wissels

ProRail wil kwart minder wissels
14-02-2018 09:27 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

UTRECHT - Spoorbeheerder ProRail wil een kwart van de wissels schrappen. Dat zegt topman Pier Eringa in een interview met De Telegraaf. Wissel zijn volgens Eringa vaak erg storingsgevoelig.

In totaal zijn er volgens hem 7000 wissels."Schrappen van zoveel mogelijk van deze lastige knooppunten betekent ook goedkoper onderhoud. We gaan dit landelijk aanpakken, zonder dat de dienstregeling in gevaar komt. En we willen toch genoeg alternatieve routes houden in het geval van grote incidenten", zegt Eringa tegen de krant.

Minder wissels betekent ook minder seinen. "We willen het spoor verder ontvlechten, zoals we rond Utrecht al hebben gedaan. Daar daalde het aantal wissels van 167 naar 59. De punctualiteit steeg gelijk van 88,5 naar 92 procent”, aldus Eringa.

Er zijn jaarlijks ruim 900 wisselstoringen, waarvan een zestigtal lange vertragingen en veel hinder opleveren. Na zelfmoorden, aanrijdingen en ongevallen op overwegen is dit volgens ProRail de belangrijkste oorzaak van vertraging.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions