evofenedex: Aandacht voor fileleed N201 mag niet verslappen

evofenedex: Aandacht voor fileleed N201 mag niet verslappen
12-02-2018 11:19 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - De aandacht voor het verbreden van de N201 om de huidige fileproblematiek te bestrijden, dreigt te verslappen. En dat terwijl het verdubbelen van de wegcapaciteit tussen Amstelhoek en Hilversum hard nodig is, aldus evofenedex, de behartiger van de handels- en logistieke belangen van 15.000 bedrijven.

Reden voor deze zorg is het opstappen van de Utrechtse gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof (VVD). Zij trad af vanwege een ander project, de Uithoflijn. In het dossier rondom de N201 was zij een warm voorstander van het verbreden van de weg.

In 2017 zijn er diverse ‘wikken en wegensessies’ door de provincie Utrecht georganiseerd. Daarbij zijn de wensen en voorkeuren van bewoners, bedrijfsleven, gemeenten en provincie geïnventariseerd. Er zijn zeker tegenstellingen, maar de noodzaak voor de uitbreiding is groter. Tijdens de zogenoemde corridorstudie A1 Muiderberg - Eemnes bleek al dat het verbreden van de N201 een goede oplossing is voor files op de A1. Ook zou zo’n verbeterde ontsluiting nodig zijn om de doorstroming van het verkeer tussen Aalsmeer en de A2 te verbeteren.

Onder aanvoering van de inmiddels opgestapte Utrechtse gedeputeerde is naar aanleiding van de sessies een verkeersonderzoek gestart. De eerste resultaten daarvan worden in april verwacht. evofenedex roept Provinciale Staten op om de voortgang van het project te ondersteunen en te versnellen. Die versnelling is hard nodig om het project af te ronden binnen de termijn van de huidige coalitie.

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier