Transport Online - Zwarte dozen gevonden na crash bij Moskou

Zwarte dozen gevonden na crash bij Moskou

Zwarte dozen gevonden na crash bij Moskou
12-02-2018 09:59 | Ongevallen | auteur ANP

MOSKOU - Na de crash van een Russisch vliegtuig met 71 mensen aan boord hebben reddingswerkers beide zwarte dozen gevonden. Eén heeft lichte schade, zeiden de autoriteiten maandag. De onderzoekers konden de data echter wel uitlezen, volgens persbureau Interfax.

Zondag stortte het vliegtuig van de Russische luchtvaartmaatschappij Saratov enkele minuten na het opstijgen vanaf de luchthaven Domodedovo bij Moskou neer. Geen van de inzittenden overleefde het ongeval. Als mogelijke redenen noemden onderzoekers aanvankelijk menselijke fouten of moeilijke weersomstandigheden. Het vliegtuig was op weg naar de stad Orsk, vlakbij de grens met Kazachstan zo'n 1500 kilometer van Moskou.

Reddingswerkers zijn de hele nacht doorgegaan met het doorzoeken van het gebied waar het Russische toestel neerkwam. Ze hopen tussen de wrakstukken onder meer aanwijzingen te vinden van de oorzaak van het ongeluk.

De winterse omstandigheden bemoeilijken de operatie. Het kan nog dagen duren voordat het uitgestrekte gebied met wrakstukken is uitgekamd, laat het onderzoeksteam weten. Ruim vijfhonderd mensen zijn naar het afgelegen gebied gestuurd om de plaats van het ongeval te doorzoeken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions