Clicky


Vrachtvervoer Brussels Airport in januari 2,7 procent gestegen

Vrachtvervoer Brussels Airport in januari 2,7 procent gestegen
10-02-2018 10:23 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Vanaf 2018 wijzigt Brussels Airport de rapportering van de resultaten voor cargo. Als logistiek platform behandelt Brussels Airport niet alleen gevlogen maar ook getruckte luchtvracht. Een deel van alle vracht behandeld op de luchthaven vertrekt meteen per vliegtuig naar bestemming, terwijl andere vracht per vrachtwagen naar een andere luchthaven in de buurlanden gaat om van daaruit te vertrekken, de zogeheten “getruckte vracht”.

Gevlogen en getruckte vracht zijn complementaire elementen en het totale aanbod versterkt de aantrekkingskracht van het logistieke platform van de luchthaven. Brussels Airport zal voortaan ook de getruckte vracht meenemen in de maandelijkse resultaten zodat het niveau van onze activiteiten beter weerspiegeld is.

Het vrachtvervoer op Brussels Airport is in januari gestegen met 2,7 procent vergeleken met de maand januari van vorig jaar. Het volvrachtverkeer is sterk gedaald met 21,2 procent ten opzichte van januari 2018. De daling is te wijten aan het vertrek of de afbouw van volvrachtluchtvaartmaatschappij onder meer door de verstrenging van de Brusselse geluidsnormen.

De daling van het volvrachtvervoer wordt gecompenseerd door de getruckte vracht die een sterke stijging van 31,1 procent tegenover dezelfde maand van vorig jaar kent. Ook de express diensten (+5,6 procent) en de vracht aan boord van passagierstoestellen (+8,8 procent) tonen mooie groeicijfers in vergelijking met januari 2017.

De import naar ons land is gedaald met 13 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, terwijl de export wel blijft toenemen met 4 procent. De daling van de import is volledig te wijten aan een daling van Afrikaanse import door het wegvallen van verschillende volvrachtmaatschappijen.