Clicky


 


Noord-Korea wil overlopen atleten voorkomen

Noord-Korea wil overlopen atleten voorkomen
09-02-2018 11:41 | Sport | auteur ANP

SEOUL - Vijfhonderd Noord-Koreanen zijn in hun zuidelijke buurland voor de Winterspelen, dat aanzienlijk welvarender en vrijer is dan het noorden. In de afgelopen zestig jaar zijn 31.000 Noord-Koreanen overgelopen naar het zuiden en Pyongyang wil voorkomen dat de huidige delegatie dezelfde route kiest.

De delegatie bestaat uit atleten, officials, journalisten, cheerleaders, ondersteunend personeel en bewakers. Het gaat waarschijnlijk om grondig doorgelichte en loyale leden van de Noord-Koreaanse elite, maar er zijn wel eerder sporters overgelopen. Dat zou op dit gevoelige moment een blamage voor Noord-Korea en een hoofdpijndossier voor Seoul opleveren.

De leden van de delegatie worden overal nauwlettend in de gaten gehouden en zijn zich er terdege van bewust dat overlopen harde consequenties heeft voor hun achterblijvende familie. Een overgelopen voormalige Noord-Koreaanse agent zei tegen CNN dat ze 24 uur per dag in de gaten worden gehouden en zelfs niet alleen naar de wc kunnen. De Noord-Koreanen worden bovendien geacht elkaar in de gaten te houden en verdacht gedrag te rapporteren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats