Miljardair koopt Los Angeles Times

Miljardair koopt Los Angeles Times
07-02-2018 16:42 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

LOS ANGELES - De Amerikaanse krant Los Angeles Times komt in handen van miljardair Patrick Soon-Shiong. Die telt een half miljard dollar in contanten neer voor zijn nieuwe aankoop en verkrijgt daarmee tevens zusterkrant San Diego Union-Tribune en enkele kleinere titels.

Zo wordt er opnieuw een grote krant uit een metropool in de Verenigde Staten opgekocht door een steenrijke zakenman. Enkele jaren terug lijfde Amazon-oprichter Jeff Bezos al The Washington Post in en investeerder John Henry nam The Boston Globe over.

Mediabedrijf Tronc, de huidige eigenaar van de Los Angeles Times, gebruikt de opbrengst van de deal onder meer voor het terugbrengen van de eigen schulden. Tronc is tevens eigenaar van de Chicago Tribune en New York Daily News.

De 65-jarige Soon-Shiong is goed voor een vermogen van bijna 9 miljard dollar. Al dat geld vergaarde hij voornamelijk door de verkoop van twee biotechbedrijven. Soon-Shiong was als investeerder al betrokken bij Tronc. Hij is ook een grote aandeelhouder van basketbalploeg Los Angeles Lakers.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden