Consolid creëert nu alvast banen van de toekomst

Consolid creëert nu alvast banen van de toekomst

HOOFDDORP - Consolid vindt het als detacheerder en opleider in Vervoer & Veiligheid, haar verantwoordelijkheid om medewerkers om te scholen naar banen van de toekomst om werkzekerheid te kunnen blijven bieden.

“Je ziet in de vervoers- en veiligheidsbranche dat banen in kleine stapjes veranderen”, zegt Dennis Mortier, DGA van Consolid.

“Experimenten met zelfsturende bussen en platooning van vrachtwagencolonnes zijn daar al voorbeelden van. Nu worden pakketjes nog bezorgd via de weg, maar het zal niet lang duren voordat dit met drones zal gebeuren. Daarom beginnen wij vandaag met het opleiden van dronepiloten, zodat zij en wij op tijd klaar zijn wanneer de vraag naar hen ontstaat.”

De dronepiloten in opleiding komen uit de gemeente Enschede en zaten in de bijstand. Zij gaan nu via Consolid aan de slag bij MSG Post en Koeriers. “Drones en dus ook dronepiloten worden nu ingezet bij dijkinspecties, bij de beveiliging van bedrijventerreinen, vermissingen en bijvoorbeeld om de schade aan huizen te bekijken in het Gronings aardbevingsgebied”, zegt Mortier.

“Dronepiloten worden nu vooral gevraagd voor losse opdrachten. Om er toch voor te zorgen dat ze een fulltime baan hebben, zullen zij ook via ons als koerier werken, zeker tijdens de opleidingsperiode. Het is de verwachting dat zij binnen anderhalf jaar wel fulltime als dronepiloten aan de slag zijn.”

De dronepiloten worden opgeleid door de Drone Flight Company uit Hoofddorp, marktleider in de zakelijke dienstverlening met drones. Consolid en de Drone Flight Company werken samen met de Gemeente Enschede, Werkplein Twente, Space53 en MSG Post en Koeriers. Deze hebben vandaag op Technology Base hun samenwerking bekendgemaakt. “We zien dat drones op steeds grotere schaal gaan worden ingezet”, zegt Roel van der Wal, directeur van de Drone Flight Company.

“Dat we met onze expertise en jarenlange ervaring mensen uit de bijstand kunnen opleiden voor dit prachtige vak van de toekomst, is geweldig.” Space53 is een brede samenwerking van private, publieke en semipublieke partijen die een positie willen innemen in de wereld van unmanned systems. Het richt zich op het ontwikkelen van kennis, technologieën, componenten, systemen en diensten voor de publieke en zakelijke markt.

Patrick Welman, wethouder economie en werk in de gemeente Enschede, is verheugd met de samenwerking. “We willen onze inwoners zo goed mogelijk voorbereiden op het beroep van de toekomst. Je ziet dat nieuwe technologieën nieuwe banen en beroepen creëren en daarmee nieuwe kansen bieden, ook in onze regio. Juist de samenwerking tussen technologie en mens is belangrijk en daar investeren we in. Space53 biedt de unieke faciliteiten die we nodig hebben om dit plan te realiseren.”

Digitalisering en robotisering creëren banen

“Wij zien bij Consolid dat de digitalisering en robotisering van onze samenleving kansen bieden op nieuwe banen in onze sector”, zegt Mortier. “Functies veranderen onder invloed van technologie. Dat wil zeggen dat wij op tijd onze medewerkers de kans moeten bieden op omscholing of bijscholing zodat ze aan het werk kunnen blijven. We houden zoveel mogelijk rekening persoonlijke ontwikkeling, wensen en behoeften van onze medewerkers. Werk is heel belangrijk en een pijler onder het bestaan van eenieder en als werkgever is het je taak om ervoor te zorgen de kans op werk zo groot mogelijk te houden met het opleiden voor banen van de toekomst. Bij Consolid vinden wij dat je arbeidsmobiliteit niet alleen kunt overlaten aan de overheid. ‘Banen van de toekomst’ begint ook bij ons en dat zijn overigens niet alleen dronepiloten.”


Mislukte aanslag met drones op Venezolaanse president

missing-image CARACAS - Tijdens een toespraak van de Venezolaanse president Nicolas Maduro in Caracas zijn zaterdagavond verscheidene drones met explosieven ontploft. Volgens de Venezolaanse minister van Informatie Jorge Rodriguez ging het...

In 2017 zes bijna-botsingen vliegtuigen en drones

missing-image HILVERSUM - Het aantal bijna-botsingen tussen vliegtuigen en drones in het Nederlandse luchtruim is afgelopen jaar fors toegenomen. In 2017 werden zes ernstige incidenten gemeld waarbij toestellen ternauwernood een drone konden on...

Tientallen piepkleine drones voor Defensie

missing-image DEN HAAG - Defensie krijgt de beschikking over enkele tientallen piepkleine drones. De Black Hornet, die slechts 18 gram weegt, zal in eerste instantie worden gebruikt door verkenningseenheden van de landmacht en het Korps Marinie...

Vodafone test volgsysteem voor drones

missing-image LONDEN - Vodafone gaat een nieuw volgsysteem voor drones testen. De technologie, die steunt op 4G-verbindingen en simkaarten voor drones, is bedoeld om de luchtvaart veiliger te maken, zo maakt het telecombedrijf bekend. De pop...

Europese subsidie voor drones boven zee

missing-image BRUSSEL - Enkele Europese defensieprojecten waarbij de Nederlandse onderzoeksorganisatie TNO is betrokken, kunnen rekenen op financiële ondersteuning uit het Europese Defensiefonds. Het grootste onderzoeksproject genaamd...

Transportrisico

Rijverboden

maandag 17 septembert/m zondag 23 september:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!


Meer rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

facebook twitter LinkedIn Pinterest Volg ons op Instagram!

Tip de redactie
Tip de redactie!