Transport Online - SEGRO koopt perceel in Venray voor nieuw distributiecentrum

SEGRO koopt perceel in Venray voor nieuw distributiecentrum

SEGRO koopt perceel in Venray voor nieuw distributiecentrum
06-02-2018 16:50 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

VENRAY - SEGRO, belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, heeft onlangs een koopovereenkomst voor een perceel aan bedrijventerrein De Blakt in Venray gesloten met de gemeente Venray. Het betreft een stuk grond van 7,3 hectare waar de Britse vastgoedbelegger zal voorzien in de bouw van een duurzaam distributiecentrum van ca. 45.000 vierkante meter.

Samen met de heer Loonen, wethouder van economische zaken van Venray, heeft Tijs Derison, directeur SEGRO Benelux, maandag 5 februari de aankoop bezegeld. SEGRO zal binnen afzienbare tijd starten met de bouw van een nieuw distributiecentrum. Naar verwachting zal het eerste deel in de loop van 2019 worden opgeleverd.

Bij de ontwikkeling van het pand zal veel aandacht zijn voor de inzet van duurzame technieken, een aspect waar SEGRO vergaande ervaring mee heeft door toepassingen in haar overige projecten. Duurzaamheid is dan ook een belangrijk onderdeel van SEGRO’s strategie, waarbij de focus ligt op het creëren van toekomstbestendige gebouwen die kunnen inspelen op de kwalitatieve vraag in de markt.

Het perceel is gelegen op een zichtlocatie aan de A73, met directe verbindingen naar de rest van Nederland en Duitsland, alsmede de nabijheid van de containerterminals in Wanssum en Venlo. Dit gegeven maakt de locatie zeer interessant voor zowel nationaal als internationaal opererende partijen. Het feit dat Venlo/Venray de afgelopen jaren herhaaldelijk is uitgeroepen tot nummer 1 logistieke hotspot van Nederland geeft aan hoe sterk deze locatie is als het gaat om het creëren van een hoge mate van toegankelijkheid en een interessant vestigingsklimaat, en daarbij het de vergaande mogelijkheden van grensoverschrijdende e-fulfillmentactiviteiten.

Tijs Derison geeft aan: “De keuze om in Venray uit te breiden past goed bij de groeistrategie van SEGRO. Wij zijn continu bezig met het investeren in optimale locaties in combinatie met hoogwaardig kwalitatief vastgoed om op die manier toekomstbestendige producten te kunnen leveren voor onze huurders. Het is, zeker in deze tijden van constante innovatie, belangrijk rekening te houden met de snel veranderende wensen en behoeften van bedrijven. Venray is met de goed bereikbaarheid en kennis van de logistieke markt een uitgelezen plek om door te ontwikkelen.”

Wethouder Loonen, wethouder economische zaken Venray: “Het heeft voor ons als gemeente de grootste prioriteit te kunnen samenwerken met bedrijven die vooruitkijken. Bedrijven die een meerwaarde kunnen hebben voor dit gebied door bijvoorbeeld op een innovatieve manier te kijken naar duurzame technieken om logistieke centra neer te zetten en te onderhouden. Dit trekt voor ons interessante bedrijven naar de regio die een impuls geven aan de economie.” SEGRO verwacht dat er, afhankelijk van het type gebruik van het nieuwe pand, naar schatting ruim 500 fulltimebanen kunnen worden gerealiseerd.

SEGRO werd bij deze transactie geadviseerd door het Logistics Team van JLL en Stibbe.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen