Clicky


Ladingdieven rijden tijdens vlucht vrachtwagenchauffeur aan

Ladingdieven rijden tijdens vlucht vrachtwagenchauffeur aan
02-02-2018 11:47 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

SELBITZ - De Duitse politie heeft vier mannen gearresteerd die ervan verdacht worden de zeilen van een vrachtwagen langs de Duitse A9 te hebben opengesneden en televisies uit gestolen te hebben. Toen zij op de vlucht sloegen reden ze de vrachtwagenchauffeur van de vrachtwagen aan. Deze raakte hierbij zwaargewond.

De diefstal vond woensdagochtend 1 februari plaats langs de A9. De in eerste instantie onbekende daders sneden het zeil van de vrachtwagen open en stalen dure televisies. Toen de 62-jarige vrachtwagenchauffeur de diefstal merkte vluchtten de mannen.

Tijdens hun ontsnapping in hun busje reden ze opzettelijk de vrachtwagenchauffeur aan die net op het punt stond om de politie te bellen. Hij werd geraakt en op de grond gegooid en raakte zwaargewond.

De daders lieten de gewonde man aan zijn lot over en vluchtten richting het zuiden over de A9. Korte tijd later vond de politie het busje en de buit op de vluchtstrook van de A9 ter hoogte van de afslag Naila/Selbitz. De daders vluchtten te voet verder.

Toen er een tip kwam van de dochter van een omwonende dat ze twee verdachte mannen bij de bushalte in Bruck Bei Berg had gezien konden de agenten de twee verdachten arresteren. Kort hierna liepen de twee andere mannen bij Frankenwald in de val.

De vier mannen uit Polen in de leeftijd van 18 tot 38 jaar zitten vast.