Transport Online - Discodeuntje tegen bumperkleven in Vlaanderen

Discodeuntje tegen bumperkleven in Vlaanderen

Discodeuntje tegen bumperkleven in Vlaanderen
02-02-2018 11:49 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

ANTWERPEN - In Vlaanderen is een nieuwe verkeerscampagne gelanceerd om bumperkleven tegen te gaan. Volgens de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft de gemiddelde Vlaming moeite om twee seconden afstand te houden in het verkeer. Daarom is de campagne 'Last night a DJ saved my life' gelanceerd.

"Een handige en leuke manier om die twee seconden te tellen is gewoon... een deuntje zingen!", aldus de VSV. "Bijvoorbeeld het refreintje van de bekende discohit 'Last Night A DJ Saved My Life', dat duurt exact twee seconden. Zing je de iets langere versie, 'Last night a DJ saved my life from a broken heart', kom je uit op drie seconden." En dat is de afstand die je moet aanhouden bij nat weer.

De komende weken staat de boodschap 'Last Night A DJ Saved My Life ook op het wegdek geschilderd, op de E19 in Machelen richting Antwerpen en op de E40 in Denderleeuw richting Brussel. De slogans op het wegdek staan over een afstand van 70 meter geschilderd, bij benadering de afstand die je in twee seconden aflegt als je op de autosnelweg 120 kilometer rijdt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,321

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions