Clicky

 
Transport Online - Gewonden door kogels tijdens rellen in Calais

Gewonden door kogels tijdens rellen in Calais

Gewonden door kogels tijdens rellen in Calais
01-02-2018 22:26 | Buitenland | auteur ANP

CALAIS - Door meerdere confrontaties tussen Afghaanse en Afrikaanse migranten zijn donderdag in Calais zeker achttien gewonden gevallen. De krant La Voix du Nord meldde dat zes van de gewonden door kogels zijn geraakt en dat vier van hen er slecht aan toe zijn.

Honderden migranten raakten donderdag eerst slaags op de plek waar eten aan de migranten wordt uitgedeeld. Getuigen meldden dat toen ook is geschoten, maar het is niet duidelijk wie dat heeft gedaan. Later braken er opnieuw gevechten uit. De politie greep in en gebruikte onder meer traangas om de migranten uiteen te drijven.

Minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb besloot donderdagavond naar Calais te reizen om poolshoogte te nemen.

Calais is al jaren een belangrijke bestemming voor migranten. Die willen vanuit de Noord-Franse havenstad de oversteek naar Groot-Brittannië maken. In oktober 2016 lieten de Franse autoriteiten een enorm vluchtelingenkamp bij Calais ontruimen. In de zogenoemde jungle zaten destijds tussen de zesduizend en achtduizend migranten. Die werden naar officiële kampen verspreid over heel Frankrijk gebracht.

Volgens hulporganisaties zitten er nu ongeveer achthonderd migranten in Calais. Volgens de autoriteiten zijn het er een paar honderd minder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions