Clicky

 
Transport Online - Ministers horen Groningse boer aan in tractor [+video]

Ministers horen Groningse boer aan in tractor

Ministers horen Groningse boer aan in tractor [+video]
01-02-2018 17:25 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De ministers Eric Wiebes (Economische Zaken) en Carola Schouten (Landbouw) zijn op het Malieveld in Den Haag kort in gesprek gegaan met protesterende Groningse boeren. De ministers klommen even in een van de tractoren waarmee de agrariërs naar de Hofstad waren gekomen.

Op de achtergrond scandeerden andere demonstranten "Wiebes gas terug''. De betogers zijn naar Den Haag gekomen om hun onvrede over de gaswinning te uiten. De nieuwe afspraken over schade-afhandeling vinden ze niet voldoende.

"We gaan nu rustig praten. Alle schade komt aan de orde. We kunnen niet heksen'', zei Wiebes, die over het gaswinningsdossier gaat.

Terwijl sommige boeren riepen om het uitroepen van de "republiek Groningen'', zei een van hen tegen de ministers dat hij de Nederlandse vlag van zijn boerderij heeft gehaald. "Die hang ik pas weer op als alles eerlijk is geregeld.''

Na het korte onderhoud reden twee tractoren, een met Groningse vlag erop, door richting het Binnenhof. De overige circa twintig tractoren moesten blijven staan, omdat de gemeente Den Haag het niet verantwoord vond de hele stoet naar het parlement te laten rijden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden