Vrachtwagens met tractoren van de A12 gehaald

Vrachtwagens met tractoren van de A12 gehaald [foto's+video]
01-02-2018 15:12 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De Groningse boeren en hun tractoren op diepladers die onderweg waren naar Den Haag zijn van de snelweg A12 geleid. De politie heeft de stoet naar het parkeerterrein van het Cars Jeans Stadion bij het Prins Clausplein aan de rand van Den Haag gedirigeerd.

De gemeente Den Haag had de geplande optocht met tractoren van het Malieveld naar het gebouw van de Tweede Kamer eerder uit veiligheidsoverwegingen verboden.

Na een half uur overleg zijn de Groningse boeren weer ingestapt en alsnog richting het Malieveld vertrokken. Daar willen ze in gesprek met burgemeester Pauline Krikke van Den Haag. Politie en enkele busjes van de mobiele eenheid volgen de colonne diepladers en touringcars. Ze treden vooralsnog niet op.

[Update 15:40 uur] De Groningse boeren mogen met twee tractoren van het Malieveld naar de Hofvijver. Dit ter ondersteuning van de demonstratie die ze donderdagmiddag rond het Tweede Kamergebouw willen houden. Pauline Krikke, de burgemeester van Den Haag heeft dit besloten na overleg met de organisatie van de demonstratie.

De diepladers met zo'n dertig tractoren mogen op de verharde delen van het Malieveld worden opgesteld. Op twee na mogen ze niet worden afgeladen, aldus de gemeente.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden