Transport Online - Trein met Republikeinen ramt vuilniswagen [+foto's]

Trein met Republikeinen ramt vuilniswagen

Trein met Republikeinen ramt vuilniswagen [+foto's]
31-01-2018 19:36 | Ongevallen | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

CROZET - Een trein van de Amerikaanse maatschappij Amtrak met tientallen Republikeinse parlementariërs aan boord is woensdag in de buurt van Crozet in de staat Virginia in botsing gekomen met een vuilniswagen. Een van de inzittenden van de vuilniswagen kwam om het leven, een andere raakte zwaargewond. De derde had meer geluk.

Senator Bill Cassidy, opgeleid als arts, bevestigde dat via Twitter. Hij was in gezelschap van enkele collega's met een medische achtergrond uitgestapt om de slachtoffers te helpen totdat de reddingsdiensten ter plaatse waren.

Sarah Sanders, de woordvoerster van het Witte Huis, zei dat geen van de Congresleden van de Grand Old Party (GOP) serieus letsel heeft opgelopen. Het bleef bij een enkele blauwe plek. Onder de passagiers was Paul Ryan, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Ook het meereizende staffunctionarissen bleven ongedeerd.

Direct na de crash omsingelde een team beveiligers, gekleed in het zwart en uitgerust met automatische wapens, de gestrande trein en zocht de omgeving af naar mogelijke aanslagplegers.

De GOP-groep was op weg naar een conferentiecentrum in White Sulphur Springs voor de jaarlijkse retraite om plannen te ontwikkelen voor de toekomst. Bijzonder aandachtspunt is de campagne voor verkiezingen in november. De Republikeinen hadden dinsdagavond in Washington Donald Trump toegejuicht tijdens diens State of the Union. De president komt donderdag langs in West Virginia.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen