Transport Online - Air Belgium wil vliegen vanaf Charleroi

Air Belgium wil vliegen vanaf Charleroi

Air Belgium wil vliegen vanaf Charleroi
31-01-2018 17:31 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BELGA

CHARLEROI - Luchtvaartmaatschappij Air Belgium kiest als thuisbasis het vliegveld van Charleroi om op China te gaan vliegen. Het bedrijf verwacht de eerste van vier geleasede Airbus A340-300-toestellen over een week of twee en denkt eind maart te kunnen gaan vliegen.

Air Belgium bestond tot nu toe alleen op papier, maar gaat nu serieus aan de slag. De komst moet zorgen voor driehonderd banen op Brussels South Charleroi Airport. De maatschappij zelf zegt ook goed te zijn voor driehonderd banen. Air Belgium voerde in de vorige eeuw vluchten uit vanaf Brussels Airport, maar stopte in 2000.

Topman Niky Terzakis mikt op een half miljoen passagiers per jaar. Over twee maanden wil de maatschappij vier keer per week op Hongkong vliegen, waarna in juni nog zes andere Chinese bestemmingen moeten volgen. Air Belgium wil zich de komende vier jaar richten op bestemmingen in Azië, maar sluit niet uit later ook met vluchten naar Noord- en Zuid-Amerika te komen.

Het vliegveld in het zuiden van België gaat het komende jaar een terminal aanpassen voor de langeafstandsvluchten. Air Belgium heeft een contract voor tien jaar gesloten met de luchthaven, die nu vooral budgetmaatschappijen bedient.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,830
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions