Clicky

 
Transport Online - FNV dwingt extra loonsverhoging Scania Meppel af

FNV dwingt extra loonsverhoging Scania Meppel af

FNV dwingt extra loonsverhoging Scania Meppel af
31-01-2018 16:53 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

MEPPEL - FNV Metaal heeft voor de ruim 500 medewerkers en uitzendkrachten van Scania Meppel een extra loonsverhoging afgesproken. Deze verhoging komt bovenop de verhogingen van de cao Metalektro, waar de werknemers onder vallen.

Per 1 februari 2018 krijgen de Scania-medewerkers een extra structurele loonsverhoging van rond 300 euro bruto per jaar. Dit is vergelijkbaar met ruim 1 procent van het inkomen. De laagste lonen gaan er hierbij relatief meer op vooruit. Ook krijgen de medewerkers nog eens 1 procent eenmalig. FNV Metaal wist dit af te dwingen op basis van een overeenkomst uit 2010 tussen Scania en de vakbonden, waarin het bedrijf belooft in goede tijden de lonen te verhogen.

"Na bijna twee jaar van strijd is dit een mooi resultaat. De overgrote meerderheid van de leden heeft voor gestemd", aldus Marion Maas, FNV-lid en medewerker van Scania in Meppel.

Recordwinsten

De afgelopen twee jaar zijn er tussen FNV Metaal en Scania meerdere gesprekken en onderhandelingen geweest over de beloning van medewerkers. Onvrede was in eerste instantie ontstaan, doordat de werkgever een drieploegendienst breed uitgerold heeft over de gehele productie, zonder instemming van de vakbonden.

Kritiek vanuit de vakbonden was daarbij dat ook de ploegentoeslag eenzijdig is vastgesteld door Scania Meppel. Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Metaal: "Al sinds 2011 gaat het Scania weer voor de wind. Mondiaal maakt het bedrijf zelfs recordwinsten. Toch gingen de onderhandelingen moeilijk, maar uiteindelijk is iedereen tevreden over de nieuwe afspraken."

In maart praat FNV Metaal alweer verder over nieuwe loonsverhogingen en andere belangrijke onderwerpen voor werknemers, want dan starten de onderhandelingen voor de nieuwe cao Metalektro.

Foto's

 • Wezenberg
  Wezenberg
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen