'Chris Froome bereid tot zes maanden schorsing'

'Chris Froome bereid tot zes maanden schorsing'
30-01-2018 13:31 | Sport | auteur ANP

ROME - Viervoudig Tourwinnaar Chris Froome is bereid toe te geven dat hij nalatig is geweest bij het gebruik van het astmamiddel salbutamol. De renner van Team Sky zou met die bekentenis een rechtszaak willen vermijden en een schorsing van zes maanden accepteren. Hij zou ook bereid zijn zijn zege in de Ronde van Spanje in te leveren én zijn bronzen plak die hij op de WK veroverde in de individuele tijdrit. Dat meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Froome werd vorig jaar tijdens de door hem gewonnen Ronde van Spanje positief getest op salbutamol, een geneesmiddel tegen astma. De Brit heeft toestemming om het middel te gebruiken, maar volgens de UCI was de waarde die werd aangetroffen in zijn urine, veel hoger dan is toegestaan.

Froome moet zich nog altijd verantwoorden bij de bond en is vooralsnog niet geschorst. Hij zou volgens de Italiaanse krant inzien dat die verhoogde waarde - het dubbele van wat is toegestaan - nauwelijks is uit te leggen en om die reden zelf een schorsing met terugwerkende kracht vanaf de Vuelta voorstellen. Het zou betekenen dat hij in mei gewoon kan starten in de Ronde van Italië en later in de Tour de France.

Het voorstel is volgens Corriere della Sera bedacht door Froome's vrouw Michelle Cound, die ook zijn manager is. Zij vreest dat een proces bij de antidopingcommissie wel eens verkeerd kan uitpakken en een veel zwaardere straf zal opleveren. Door nalatigheid bij het gebruik van het middel toe te geven kan hij mogelijk zo'n langdurig proces vermijden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,769
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden