Transport Online - HTM bestelt vijf elektrische bussen bij VDL Bus & Coach

HTM bestelt vijf elektrische bussen bij VDL Bus & Coach

HTM bestelt vijf elektrische bussen bij VDL Bus & Coach
30-01-2018 11:24 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Het Haagse openbaar vervoerbedrijf HTM heeft een contract ondertekend voor een order van 5 Citea’s SLF-120 Electric bij VDL Bus & Coach, met een mogelijke uitbreiding van nog eens 3 bussen. Dit is de eerste stap die de Haagse vervoerder zet richting volledige transitie naar zero emissie busvervoer.

Naast deze elektrische bussen gaat VDL ook de laadinfrastructuur, inclusief gehele installatie en project management verzorgen. Hiermee is VDL niet alleen busleverancier maar ook systeemleverancier. De bussen met pantograaf op het dak worden door middel van opportunity charging gedurende de dag snel geladen, daarnaast wordt ook ’s nachts geladen om de batterijen te balanceren. Op deze manier zijn de bussen een hele dag inzetbaar.

VDL Bus & Coach als vertrouwde partner voor transitie projecten
In Nederland is dit inmiddels het negende VDL-project in de transitie naar een volledig zero emissie busvervoer. Onder andere in Eindhoven, Venlo, Groningen en Maastricht profiteert het publiek al van deze stille en schone bussen. Dagelijks leggen alle elektrische VDL-bussen samen gemiddeld 21.000 kilometer af.

VDL Bus & Coach is voorloper in de transitie naar schoon en stil openbaar vervoer. Met slimme laadstrategieën en maatwerk bussen kan bijna elke vorm van zero emissie openbaar busvervoer uitgevoerd worden.

Foto's

  • J.Roeland
    VDL


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions